Exclusive Real Estate

Exclusive Immobilien
H-8380 Hévíz, Jókai str. 16.
Tel.: (+36) 83 540 444
Mobile: (+36) 30 216 2474
Email: exclusive@hevizimmo.com

4030  Üzleti ajánlat    Üzleti lehetőségek. , 172 ha lovarda és panzió eladó.

4030
Lovarda és panzió 1991 óta működik, 1994-től korlátolt felelősségű társaság keretein belül, családi vállalkozásként. A kft tulajdonosa két magánszemély egyenlő arányban.
A kft 23.605 m2 külterületi kivett földterülettel rendelkezik, melyen 19 szobás panzió étteremmel, két istálló összesen 91 ló számára elegendő férőhellyel, lakóház, alkalmazott lakások, műhelyek, garázsok továbbá egyéb kiszolgáló helyiségek találhatók. 2006-ban 21x40 méter alapterületű fedeles lovarda épült, mely további boxokkal, tárolókkal bővíthető.
A lovardának saját pozitív nyomású kútja van, de a vezetékes hálózatra is csatlakozik. A panzió meleg víz ellátása illetve fűtése napkollektorokkal valamint automata faapríték kazánnal működik. A szennyvíz a községi csatornahálózatba kerül elvezetésre.
A lovarda bővülő vendégkörrel működik. Vendégeink jelentős hányada külföldi, többnyire német nyelvterületről és Finnországból. Az idegenforgalomban 35 saját tulajdonú ló dolgozik, míg bértartási tevékenység keretében további 40 lovat tartunk.
Az infrastruktúra és a személyi feltételek lehetővé teszik, hogy a lovas tevékenység valamennyi ágát éven át folytatni tudjuk. Míg legfőbb tevékenységünk a lovas természetjárás, magas színvonalon foglalkozunk lovas oktatással továbbá lovas terápiával is.
A lovarda a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség minősítése alapján a legmagasabb, „5 patkós” kategóriába került.
A kft-t közvetlenül és egybefüggően körülölelő 172ha mezőgazdasági földterület a kft tulajdonosainak magántulajdonában van. Ezen a terület egy részén a lovarda épületeivel egy funkcionális egységet alkotva szénatároló pajta valamint további istállók és trágyatároló található. Ezekben az istállókban mangalica, és marhatartás folyik. A mangalica állomány jelenleg 225 a magyar tarka húshasznú marhaállomány 61 egyedből áll.
A fenti tevékenységek ellátására a teljes alkalmazotti létszám 16 fő.
Az objektum a folyamatos üzemeléshez szükséges teljes eszközállománnyal rendelkezik, melyet a tulajdonos család a fent említett földterületekkel együttesen kíván értékesíteni.