Exclusive Real Estate
Minőség és Kényelem
Belgium Deutsch English Español Finnish Français Magyarul Netherland Norsk Polski Sweden Русский Қазақша العربية 中國

A világhírű tervező remek alkotása

Széles Gábor és Robert Trent Jones Jr. megnyitotta Zalacsányban a nemzetközi versenygolfpályát 
 
Vonzani fogja a nemzetközi hírű játékosokat a zalacsányi golfpálya - mondta el tegnap a Zala megyébe látogató Robert Trent Jones Jr. világhírű golfpálya-tervező. Széles Gábor nagyvállalkozó szerint a sármelléki reptér kiválóan kiszolgálja majd a golfpálya és a most épülő golffalu közönségét.
 
A golfpálya tervezője olyan, mint a fociban a kapus – kezdte mondandóját Robert Trent Jones Jr., a ZTE labdarúgóinak csapatépítő tréningje után, az általa megálmodott és megtervezett zalacsányi golfpályán tartott sajtótájékoztatón. A világ egyik legjobb és legismertebb golfpálya tervezője a pálya tulajdonosa Széles Gábor nagyvállalkozó meghívására érkezett Magyarországra. Robert Trent Jones Jr. egyébként kiváló játékos is, golfpartnerei a világ legbefolyásosabb emberei, köztük Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke. A hetvenes évei derekán járó tervező hozzáfűzte, hogy a golf  életre szóló játék, Magyarországon pedig sok tehetséges játékos van.
 
A sajtótájékoztatón Széles Gábor bejelentette: a pálya tizennyolc szakaszából tizenegyet már megnyitottak, jövő nyárra pedig az összes elkészül. Emlékeztetett arra is, hogy komoly gondokat kellett leküzdeniük, amikor megvette a pályát, de a Benkócs Tamás vezette csapat másfél év alatt jelentős sikereket ért el. Hozzátette azt is, hogy a teljes beruházás értéke a pálya közepén megépülő golffaluval együtt 140 milliárd forint. Ilyen nagyságú turisztikai beruházás még nem volt Magyarországon. Széles Gábor hozzáfűzte: „a zalacsányi pályával be tudjuk kapcsolni a golfklubokat a nemzetközi körforgásba. Kelet-Közép Európában ez az első igazi versenygolfpálya.”
 
Emlékeztetett arra, hogy amikor harminc  évvel ezelőtt nekiláttak a mogyoródi Forma 1–es versenypálya megépítésének, sokan kritizálták, hogy miért ennyi a kiadás, miért a legdrágább tervezőt kérték fel a munkára. Mostanra azonban már senki nem kételkedik abban, hogy jó döntés volt, s hogy e nélkül nem lehetett volna a Forma 1–et hazánkba hozni. Mint mondta, Robert Trent Jones Jr. szakmai hírneve elég garancia arra, hogy komoly érdeklődést keltsen, és a zalacsányi  golfpálya lehetőség arra, hogy országunkat, és Zala térségét bemutassuk a világnak.
 
„Robert Trent Jones Jr azonnal megérezte itt a Toszkánához hasonlatos vidék hangulatát” - fűzte hozzá a nagyvállalkozó. A hegyek, a dombok adottak, az infrastruktúra fejlődik - s mindez közvetlen hatással lesz nem csupán Zalacsányra, hanem az egész környékre is. „Tizenöt kilométerre innen, Sármelléken van az első osztályú nemzetközi reptér, amelyre támaszkodva a golftársadalomnak nem jelent  majd fáradtságot ide utazni, s a zalacsányi beruházás az egész megyére jótékony hatással lesz.” 
 
Széles Gábor beszámolt arról is, hogy elkezdődött a golffalu - exkluzív klubház, villák, apartmanok - építése. A egyedülálló golfpálya és az elit golfklub kombinációja csak siker lehet - fűzte hozzá. A sajtótájékoztatón Anthony Monti, olasz-angol származású klubmenedzser elmondta: két hónapja program indult a tehetségek felkarolására, negyvenhat gyereket hetente ingyen oktat.
 
Ennek a játéknak nem lehet ellenállni
 
„Megfogott a magyar vidék, belemerültem, s úgy beszélgettem vele, mint Michelangelo a márvánnyal” - mondta lapunknak Robert Trent Jones Jr., akit  természetesen mindenki csak Bobynak szólít. A zalacsányi golfpályán beszélgetünk annak tervezőjével, aki tegnap játszott  első alkalommal ott. Arról, hogy miként találták meg az ideális helyet, azt mondja: „meghívtak a Balatonra, hogy  gyönyörű a vidék, de annyira beépült, hogy ott nem  találtam golfpályának való helyet.
 
Ezután bukkantunk erre a völgyre, ezekre a dombokra. Tudja, a golfot nagy területen játsszák, és ráadásul fontos, hogy legyen természetes víz is, ami itt adott volt. Nem kellett hadakoznom a természettel, csak követnem kellett, és elhelyeznem benne a golfpályát. Figyeltem, hallgattam, és ez a terület beszélt hozzám. Olyan pályát akartam ide, amelyet bárki élvezhet, a profi játékos épp úgy, mint a kezdő.
 
Meggyőződésem, hogy a zalacsányi golfpálya vonzani fogja a nemzetközi hírű játékosokat, egész Európa legjobb pályája lesz. S jönnek ide majd kiváló sportolók, híres emberek a világ minden tájáról. Közülük nagyon sokan jó barátaim, aki kíváncsiságból és a kiváló pálya hírére is útra kelnek.
 
A gyermekemnek tekintek minden általam tervezett golfpályát, így tehát kétszáz gyermekem van világszerte. Boldog vagyok, hogy visszatérhettem egyikükhöz ide, Zala megyébe.” Boby megmutatja színes rajzokkal illusztrált kötetét, - ez az életem története - mondja. La grande seductrice, azaz a nagy csábító című versére utalva azt mondja,  nagy csábító a golf is, és ő nem bír ellenállni neki.
 
Felhasználási Feltételek  |  Adatvédelmi nyilatkozat©2023 Copyright by
Moksaphoto