Exclusive Real Estate
Minőség és Kényelem
Belgium Deutsch English Español Finnish Français Magyarul Netherland Norsk Polski Sweden Русский Қазақша العربية 中國

Hévíz Skandináviában

 

Skandináviában és a balti országokban népszerűsítették Hévíz kínálatát a város turisztikai szakemberei – sikerrel.

 

Az airBaltic lett légitársaság első menetrend szerinti gépe május 4-én érkezik a Hévíz-Balaton Airportra, és októberig hetente, szombatonként jönnek majd a repülők Rigából. S a decemberben bejelentett megállapodás szerint nemcsak idén, hanem három éven át lesz közvetlen légi kapcsolat Zala és a Baltikum között.

 

Az új piac fokozott marketingmunkát követel, ezért a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. most, eddigi feladatai mellett, erre a térségre (is) koncentrál. A napokban például a szakemberek egy skandináv és balti roadshow-n igyekeztek megismertetni és vonzóvá tenni a fürdővárost és a balatoni térséget.

 

A cél természetesen az, hogy már májustól megfelelő legyen a járat töltöttsége, s a vendégek szállást foglaljanak Hévízen és a térségben.

 

- A program Göteborgban kezdődött – számolt be lapunknak Horváth Orsolya, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. - Itt előbb szakmai, majd közönségprogramon mutattuk be értékeinket, s kedvezőek voltak a visszajelzések. Ezt követően, a hévízi szolgáltatókkal közösen, a Magyar Turizmus Zrt-vel együttműködve, roadshowra indultunk, jártunk Stockholmban, Helsinkiben és Rigában is. Mindenhol az volt az elsődleges célunk, hogy megszólítsuk az airBalticcal együttműködő utazási irodákat, s felhívjuk a figyelmet a hévízi kínálatra.

 

A tapasztalat az volt, hogy van érdeklődés Hévíz és a Balaton, különösen a wellness és az aktív pihenés iránt, de kerékpáros csomagokról, kempingekről és magánházakról is kérdeztek a skandináv és balti utazási irodák képviselői.

 

Horváth Orsolya szerint már az első év is sikeres lehet, hiszen kedvezően alakulnak a jegyértékesítési mutatók, persze, még sok munka van hátra. Most konkrét csomagokat és programajánlatokat dolgoznak ki, hogy a partner irodák kellő információk birtokában kínálhassák a hévízi utat.

 

Emellett a turisztikai kft. munkatársai közvetlenül is igyekeznek megszólítani a leendő vendégeket: már egy hónapja tart, és áprilisban is folytatódik a Norvégiára és Svédországra koncentráló, aktív internetes kampány.

 

Az Észak-Európából érkező turisták egyébként évente 600 ezer éjszakát töltenek el Magyarországon; Németország után a legtöbb vendég innen jön, tehát Hévíz és a térség számára komoly piac nyílt meg az airBaltic-együttműködéssel.

 

Papp Gábor polgármester a decemberi bejelentéskor azt mondta: szeretnék elérni, hogy a Hévíz-Balaton Airport Nyugat-Magyarország regionális repterévé váljon, és ezzel a Balaton turisztikai térség számára új piacokat nyissanak. A mostani roadshow tapasztalatai alapján mindkettőre jó esély kínálkozik.

 

Varga Lívia / Forrás

Felhasználási Feltételek  |  Adatvédelmi nyilatkozat©2023 Copyright by
Moksaphoto