Exclusive Real Estate
Minőség és Kényelem
Belgium Deutsch English Español Finnish Français Magyarul Netherland Norsk Polski Sweden Русский Қазақша العربية 中國

Miért vásároljunk ingatlant Hévízen?

Bárhogy és bárhol is teszünk fel hasonló kérdést, tanácsos alapos információk birtokában meghozni az ingatlanvásárlással kapcsolatos döntésünket. Hosszan sorolható, hogy milyen gazdasági, társadalmi, idegenforgalmi és nem utolsósorban fejlesztési érvek szólnak amellett, hogy nem csak hogy jó választás, hanem egyenesen javallott Hévízen és környékén ingatlanba fektetni.

Már a földrajzi elhelyezkedés is tíz pontból tízet kap.  Közép- és Nyugat-Európa legnagyobb tava, a Balaton közvetlen szomszédságában terül el a Hévízi gyógytó, mely a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes melegvízű forrástava. A 2000 éves múlttal büszkélkedő gyógyító hatású víz évről-évre vonzza  a vendégeket és befektetőket a térségbe.

A hévízi idegenforgalom nem csupán a nyári hónapokra korlátozódik, itt egész éves szezonról beszélünk. A német ajkú vendégek körében nagyon népszerű hosszabb időszakot eltölteni itt, ám az utóbbi pár évben az európai kontinensen kívüli országokból is felfigyeltek a térségre. A főváros után a második legnépszerűbb desztináció a maga egymillió nyolcvanezret meghaladó vendégéjszakájával. Hévíz belvárosa folyamatosan szépül, a 2014-2017-es időszakra komoly fejlesztések várhatók. A teljesség igénye nélkül egy pár projekt a jövőből:
-    modern kulturális és konferenciaközpont (1000 fő befogadására alkalmas plenáris teremmel, több szekcióteremmel, mélygarázzsal),
-    új, 5 hektáros sportcentrum multifunkcionális sportcsarnokkal,
-    élményfürdő (minden generációnak, úszómedencével, lelátóval),
-    megújuló főtér,
-    új, 6 kocsi állásos buszpályaudvar,
-    történelmi piac, stb.

Az önkormányzat üzemelteti a tőle mintegy 10 kilométerre található sármelléki repülőteret, a Hévíz-Balaton Airport-ot. A vendégek Németországból, Belgiumból, Svájcból, Skandináviából, és a balti országokból, Moszkvából, Rigából charter és menetrendszerinti járatokkal érkeznek a Nyugat-Balatoni régióba. Továbbá tárgyalások folynak a Wizz Air légitársasággal, melynek sikeressége esetén újra menetrendszerinti fapados járatok közlekednek majd Sármellékről.

Hévíz minden kétséget kizáróan az egyik legelőkelőbb helyen szerepel az ingatlanbefektetési célpontok hazai listáján. A beruházói bizalom záloga az ingatlanok értékállósága és a gyorsabb megtérülési idő. A sikeres üzlethez itt minden együtt van: kiváló földrajzi adottságok, kedvező éghajlati körülmények, jó egészségügyi létesítmények, a magyar kultúra hagyományai és a gasztronómia. A hazai érdeklődésen túl egyre nagyobb számban érzékelhető az orosz és ukrán jelenlét, de a jelzések alapján – az új partner városi kapcsolatokból kifolyólag - nagy lehetőségeket rejt az arab térség és India befektetői köre.

S ez nem csak Hévízre érvényes, hanem a régióban található értékes területekre is. Kiemelt figyelmet élvez a mindössze 15 kilométerre fekvő zalacsányi Zala Springs projekt. 160 hektáros golfpálya, kétszáz szobás hotel, kilencezer négyzetméteres fürdőcentrum és négyszáz villából álló golffalu is helyet kap az idén kezdődő fejlesztéseknek köszönhetően.  Kelet-Közép-Európa legnagyobb idegenforgalmi beruházása 265 millió euróból valósul meg.
A tervezett golfpálya területétől csupán öt percre fekszik a négycsillagos Kehida Termál, amely szintén a gyógyvízével várja az igényesebb vendégeket. Hévíz közvetlen szomszédságában található Keszthely, amely 15 múzeumával, a Festetics kastély impozáns állandó kiállításaival, s nem utolsó sorban Balaton-partjával kivívta a Balaton fővárosa címet.

Ismétlésképpen 20 érv, hogy miért érdemes a Hévíz-Keszthelyi régióban ingatlant vásárolni:

-    a Hévízi gyógytó, a gyógyvízre épülő terápia
-    az ország második legnépszerűbb desztinációja
-    Magyarország egyik leggazdagabb városa
-    21. századi infrastruktúra
-    a sármelléki Hévíz-Balaton Airport repülőtér közelsége
-    a Balaton közvetlen szomszédsága
-    a zalacsányi 265 millió eurós beruházás, a Zala Springs projekt (golfpálya)
-    Kehida Termál, a kedvelt üdülőhely közelsége
-    kiváló közbiztonság
-    él, lüktet a város egész évben
-    a sokrétű kulturális programkínálat
-    nagyon befogadóak és barátságosak a lakosok
-    a helyiek beszélik az angol és/vagy a német nyelvet
-    folyamatos fejlesztések
-    történelmi látnivalók, várak
-    természetes kirándulóhelyek a Keszthelyi-hegységben - érintetlen környezet
-    európai környezet, tisztaság jellemző
-    közel az osztrák határ
-    végig vezet autópálya a tengerparthoz
-    egyre nagyobb számban jelen levő külföldi befektetők.


Az ingatlan befektetők előtt álló kínálati paletta pedig színes: telekek, lakások, családi házak mellett szálloda, golf pályához tartozó ingatlanok, kész projektek éppúgy megtalálhatók, mint ahogy egy teljesen egyedi igényekhez igazodó új ingatlan kivitelezése a tervezéstől a kulcsátadásig.


 

Felhasználási Feltételek  |  Adatvédelmi nyilatkozat©2023 Copyright by
Moksaphoto