Exclusive Real Estate
Minőség és Kényelem
Belgium Deutsch English Español Finnish Français Magyarul Netherland Norsk Polski Sweden Русский Қазақша العربية 中國

Orbán Viktor is Hévízt ajánlotta – városunkban járt a szaúdi házelnök

Magyarországi tartózkodása során Hévízre is ellátogatott Szaúd-Arábia tanácskozó gyűlése, a Madzslisz as-sura elnöke. Abdallah as-Sejket és kíséretét a Városházán fogadta Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester.
 
A polgármester vetített képes előadás keretében mutatta be a vendégeknek Hévíz városát, a prezentáció középpontjában a Hévízi-tó és gyógyászat állt.
Abdallah as-Sejk elmondta: csodálatos városnak találja Hévízt. Elárulta azonban, hogy e különleges adottságokkal rendelkező magyar fürdővárosra tavalyi ott tartózkodása során Orbán Viktor miniszterelnök hívta fel a figyelmét, így magyarországi programjuk összeállítása során különös tekintettel voltak arra, hogy abban Hévíz is helyet kapjon.
A házelnök élénk érdeklődést mutatott a hévízi szállodakínálat és a gyógykezelések, valamint a hévízi befektetési lehetőségek iránt. Papp Gábor polgármester tájékoztatta őt arról, hogy hamarosan elkészül az a befektetési ajánló, mely tartalmazza Hévíz és környékének beruházási lehetőségeit, s melyet természetesen az elnök rendelkezésére bocsátanak.
Az arab házelnök azt is elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök tavaly októberi, Szaúd-Arábiában tett látogatása lendületet adott a két ország közötti kapcsolatépítésnek, és már az idén is több fontos, gazdasági témájú magyar-szaúdi találkozót szerveztek, s öröm számára, hogy a kormányzati törekvések és Hévíz külkapcsolatai hasonló irányt mutatnak.  
A találkozó a Kis-Helikon éttermében közös ebéddel folytatódott. 
Felhasználási Feltételek  |  Adatvédelmi nyilatkozat©2022 Copyright by
Moksaphoto