Exclusive Real Estate
Minőség és Kényelem
Belgium Deutsch English Español Finnish Français Magyarul Netherland Norsk Polski Sweden Русский Қазақша العربية 中國

A Balaton-régió legújabb fejlesztései

 

Az ingatlan.com és a hirbalaton.hu felmérése szerint mintegy 15-20 százalékkal drágultak a Balaton környékén elhelyezkedő ingatlanok – nyilatkozta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.
Általánossá vált tendencia, hogy sokan terveznek nyaralóvásárlást, ami egyidejűleg felviszi az árakat is.


Jelenleg a Balaton körül átlagosan 300-350 ezer forintba kerül egy négyzetmétere adott ingatlannak; Balatonfüreden, vagy Siófokon akár a 600 ezer forintot is elérheti ez az adat.
A Balaton északi partján az átlagos négyzetméterár április elején 315 ezer forint volt, ami több mint 20 százalékos drágulást jelent a 2017-es évhez képest. A déli parton 16 százalékkal 280 ezer forintra nőtt az átlagos négyzetméterár. A Balatonnál leginkább a vízparthoz közeli ingatlanok értéke növekedett, s fontos kiemelni, hogy az áremelkedésben szerepet játszanak a környéken kezdetét vett turisztikai beruházások és lakásfejlesztések is.


Turisztikai fejlesztések keretein belül közel 3 milliárd forint jut a balatoni világörökség-várományosi helyszínek fejlesztésére: műemlék jellegű épületek, közterületek újulnak meg, látogatóközpontok és interaktív kiállítások nyílnak a pontosan 2 milliárd 997 millió forint vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően.
Az említett támogatásból Hévízen például a Festetics sétányból speciális térrendezése nyomán egyedi látogatóteret alakíthat ki a város. A projekt további eleme Keszthelyen a Festetics-kastély kapujának felújítása, a kastély turisztikai szolgáltatásainak minőségi fejlesztése. További fejlesztések várhatóak a  szintén kiemelt Tihany településén is.
A projektcélok tervezett befejezése 2020. január 31. 


További érdekesség, hogy jelenleg zajlik a Balatonon az első sorozatgyártásra szánt elektromos jet-ski prototípusának tesztelése (Narke Electrojet). A vízi jármű teljesítménye 45 kW, végsebessége pedig 55 km/h.

 

Forrás: hirbalaton.hu

Felhasználási Feltételek  |  Adatvédelmi nyilatkozat©2024 Copyright by
Moksaphoto