Exclusive Real Estate
Minőség és Kényelem
Belgium Deutsch English Español Finnish Français Magyarul Netherland Norsk Polski Sweden Русский Қазақша العربية 中國

Az egyik legszebb Balaton-part lesz

A keszthelyi lesz az egyik legszebb Balaton-part – hangoztatta tegnap Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala megyei Közgyűlés elnöke és Pálinkás Róbert, Keszthely alpolgármestere sajtótájékoztatón annak kapcsán, hogy elindult a Balaton-part fejlesztés második, üteme. Elmondták: a sétálók a napokban ismét építési területekkel találkozhatnak a keszthelyi Balaton-parton, megkezdődött ugyanis az önkormányzat újabb nagyprojektjének kivitelezése.
 
A már megvalósult első ütemet követően – melyet 2012 nyarán adtak át a lakosságnak – sikerrel pályázott a parti fejlesztés folytatására a város, újabb, mintegy háromszázötvenmillió forint uniós támogatásra elnyerve. Elsőként a bazársor előtti új sétány kialakítását végzik annak érdekében, hogy a gyalogosforgalom mielőbb zavartalan legyen ezen az útvonalon. Ezzel párhuzamosan a szomszédos parkoló területén is zajlanak a munkák, a megszűnt várakozóhelyek helyett hamarosan kialakítják az új parkolókat a vasút melletti területen.
 
A felépítmények kivitelezése és a kertépítészeti munkák várhatóan tavasszal kezdődnek meg, ahogy az időjárás engedi. Pálinkás Róbert a helyszíni rajz alapján ismertette a beruházást, kiemelve, hogy az pontosan illeszkedik az első ütemhez. Elmondta, számos attrakciót láthatnak, használhatnak majd a lakosok, a vendégek. Az érzékek kertje, az energia park, a vízi játék park egyaránt különlegessége lesz a területnek. Manninger Jenő a nyertes pályázatot méltatta, kiemelve annak értékeit, s azt, hogy az elnyert összegnek, az épülő sétányoknak, attrakcióknak köszönhetően Keszthely Balaton-partja lesz az egyik legszebb. elmondta: az első ütem visszajelzései is jók voltak, a fejlesztés második része is biztosan tetszik majd az embereknek. A területen a sétányok mellett lesz egyebek között több szabadidős létesítmény, skate park, turisztikai központ, műjégpálya, s felavatják Csik Ferenc és Erzsébet királyné köztéri szobrát is. A füvesítést és a növények cseréje is látványossá teszi majd a beruházást. A beruházás befejezése az első félév végére várható, így az idei szezon már a megszépült Balaton-parton is zajlik.
Felhasználási Feltételek  |  Adatvédelmi nyilatkozat©2023 Copyright by
Moksaphoto