Exclusive Real Estate
Minőség és Kényelem
Belgium Deutsch English Español Finnish Français Magyarul Netherland Norsk Polski Sweden Русский Қазақша العربية 中國

Hévízi turisztikai fejlesztések - aktualitások


2019-ben - az egyedülálló Hévízi-tó városában - a regisztrált vendégéjszakák száma meghaladta az 1 millió 233 ezret. A tapasztalatok továbbá azt mutatják, hogy fiatalodik a vendégkör és növekszik a minőség iránti igény.
A polgármesteri főtanácsadó nyilatkozata szerint a múlt évi adatok szerint 12 százalékkal részesednek a vendégéjszakákból a magánszállások, köszönhetően az önkormányzat által támogatott, szobakiadóknak szánt minőségfejlesztési programnak is.

A tavalyi évben a vendégkör 41 százaléka belföldi volt, a külföldi vendégek között szám szerint a legtöbb német volt, őket az orosz, az osztrák, majd a cseh turisták követik. A német és az orosz vendégek száma stagnál, míg az ukránok és szlovákok száma bővült.
A polgármester nyilatkozata alapján a város 2020. évre tervezett költségvetésének főösszege elérte a 6,2 milliárd forintot, ennek felét fejlesztésekre fordítják.


Tervezett fejlesztések: a Festetics sétány felújítása, a buszpályaudvar új helyszínen, a jelenlegi buszpályaudvar területén alakítják ki a belvárosi rendezvényteret és turisztikai központot.

A Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen, több mint 600 millió forintból felújítják a Schulhof sétányt, új parkolási rendszert vezetnek be, illetve 250 millió forintból megújítják a piacteret. Állami beruházással 700 millió forintból új, 600-700 ember befogadására alkalmas sport- és rendezvénycsarnok is épül Hévízen.
 

Forrás: www.csodalatosbalaton.hu (2020.11.28.)
Felhasználási Feltételek  |  Adatvédelmi nyilatkozat©2024 Copyright by
Moksaphoto