Exclusive Real Estate
Minőség és Kényelem
Belgium Deutsch English Español Finnish Français Magyarul Netherland Norsk Polski Sweden Русский Қазақша العربية 中國

Charterlánc indul Moszkvából a Hévíz-Balaton Airport repterére

 

Április 14-én charter légijárat-lánc első gépét indítja két utazási iroda Moszkvából Sármellékre, ahonnan Hévízre és környékére szállítják az utazókat - jelentették be a Moszkvai Magyar Kulturális Központban tartott tájékoztatón.

 

A beharangozó sajtóértekezleten részt vett Papp Gábor, Hévíz polgármestere, aki történelmi pillanatnak nevezte az orosz charterjáratok indítását, amelyek heti egy alkalommal, vasárnaponként közlekednek majd Moszkvából, és azokat az önkormányzat kezelésében lévő Hévíz-Balaton Airport fogadja.

 

 

A tájékoztatón Íjgyártó István, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete is örömét fejezte ki a megnyíló lehetőséggel kapcsolatban. Jakab András tanácsos, vezető konzul úgyszintén személyesen vett részt a bejelentésen.    


Papp Gábor elmondta, hogy az áprilisban induló turisztikai program egy folyamat része. Polgármesterként első külföldi útja 2011 januárjában Moszkvába vezetett, ahol már akkor hasonló elképzelésekről tárgyalt. 

 

 A polgármester szerint a két hévízi irodával is rendelkező utazási iroda a Vedi Tour Group – vezérigazgatója Irina Fegyina – jól gondolta, hogy belevág ebbe az üzletbe. Szerinte az áprilisi indulás után ez a heti charterlánc akár rendszeres légi járattá is válhat októbertől. Mint mondta, az igények és a várakozások ezt mutatják.

 

Papp Gábor és Benkő Attila, a Hévíz-Balaton Airport igazgatója kijelentette: a Hévíz-Balaton Airportnak elemi érdeke, hogy minél több járatot, utast fogadjon és ennek érdekében mindent megtesznek. Hévíz városa, valamint a városban és a régióban működő turisztikai szolgáltatók az orosz beutaztatás területén is a minőségi, mindenekelőtt a gyógyászati célú turizmus ésszerű ütemű fejlesztésében érdekeltek, és elutasítják a dömping árakkal is operáló, mennyiségi mutatókra koncentráló üzletvitelt.  A város vezetése, összhangban a kormányzat fejlesztési politikájával, kiáll a felelős magatartást tanúsító, üzleti érdekeit a régió és a város érdekeivel összhangban érvényesíteni kívánó hazai és külföldi turisztikai vállalkozások mellett. A polgármester ezt azzal kapcsolatosan közölte, hogy egy korábbi bejelentés szerint más tour operátor cégek is szeretnének chartereket indítani. A moszkvai tájékoztatón Hévíz polgármestere e charterjáratok indításának hírét még nem erősítette meg. Mint mondta, szükséges egyeztetések és engedélyeztetési eljárások folyamatban vannak, de amennyiben ezek megtörténtek, várják a leszállni kívánó gépeket.

 

Olga Gyevjatkina, a repülőgépeket üzemeltető Jakutyija légitársaság – akiktől a charter gépeket bérli a tour operátor cég – elnöke elmondta: a 2003-ban alapított cégükben Jakutföld kormánya is részvényes. A társaság több mint 30, főként Boeing repülőgéppel rendelkezik, és 2012-ben kapta meg a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) engedélyét.

 
Felhasználási Feltételek  |  Adatvédelmi nyilatkozat©2023 Copyright by
Moksaphoto