Exclusive Real Estate
Minőség és Kényelem
Belgium Deutsch English Español Finnish Français Magyarul Netherland Norsk Polski Sweden Русский Қазақша العربية 中國

Egy nemzeti légitársaság alapjait is lerakhatják

Hévíz - Akár új légitársaság megalapításával vagy letelepítésével, illetve 140-150 millió eurós beruházással akarja fejleszteni a sármelléki repülőteret Széles Gábor.
 
A nagyvállalkozó múlt pénteken írta alá a szerződést a reptér eszközeinek megvásárlásáról. Ez alkalommal úgy fogalmazott: arra számít, hogy az üzemeltető Hévíz, valamint a területet birtokló Sármellék és Zalavár önkormányzatával is kiválóan együtt tud majd működni. Így pedig, tette hozzá, gyorsan ki lehet dolgozni azt a stratégiát, amely egyrészt arra vonatkozik, hogy milyen soron kívüli fejlesztéseket kell elvégezni annak érdekében, hogy a reptér első osztályú minősítéssel működhessen, másrészt pedig megváltoztathatja az infrastruktúrát is.
- Például ide költözhetnek olyan társaságok - fogalmazott Széles Gábor -, amelyek repülőgépek felújításával, karbantartásával foglalkoznak, valamint olyan raktárbázisok, amelyek elősegítik azt, hogy cargo reptérként is működőképes legyen a Hévíz-Balaton Airport.
Széles Gábor kiemelte: már rövidtávon is a nagy repülőterek ráhordó bázisaként szeretné működtetni a sármelléki repteret, ahol később nemzetközi járatokat üzemeltető saját légiflottát akar létrehozni. Ehhez mint fogalmazott 100 millió eurós befektetés szükséges, s ez ügyben már megkezdődtek a tárgyalások. És amennyiben Debrecenben is létrejön egy regionális flotta, akkor ez a kettő alapja lehet egy nemzeti légitársaságnak. Éppen ezért a debreceni repülőtérrel mielőbb együttműködési megállapodást akar kötni, majd később ugyanezt tervezi a Liszt Ferenc-reptérrel is.
A Széles Gábor érdekeltségébe tartozó SGH Aviation Kft. úgy vásárolhatta meg a reptér eszközvagyonát, hogy a pályázat korábbi nyertese nem fizette meg
határidőre a vételárat, ezért a felszámoló a második legjobb ajánlatot nyújtó társasággal kötött szerződést. A cég 703 millió forintot fizet az utasterminálért, a cargobázisért, az irányítótoronyért és a technikai eszközökért.
Széles Gábor szerint az utasforgalmat rövid idő alatt érzékelhetően lehet növelni, s a reptér elérheti az évi 150 ezres számot.
- Végre komoly befektető érkezett, aki információim szerint már átutalta az első részletet és péntekig kifizeti a teljes vételárat. Ráadásul Széles Gábor az üzemeltetésben is részt akar vállalni, ami új perspektívát nyit. Ezt Hévíz már régóta várta - kommentálta a hírt Papp Gábor, Hévíz polgármestere. A városvezető kiemelte, az önkormányzatok, az állam és a magyar befektető együttműködése nagy lehetőségeket nyithat, ennek következtében az ipari terület is fejlődhet élettel, cégekkel telhet meg.
- Széles Gábor Magyarországon meghatározó vállalkozó, aki magyar embereket foglalkoztat - folytatta Papp Gábor. - Ráadásul más érdekeltségei is vannak a megyében, például a golffalu Zalacsányban. Ha ezeket a fejlesztéseket, illetve az önkormányzati érdekeket, lehetőségeket összekapcsoljuk, akkor valóban létrejöhet Zalában, Hévíz centrummal, Közép-Európa gyógyturisztikai központja. Ennek pedig a Hévíz-Balaton Airport lehet az egyik alapja.
 
Felhasználási Feltételek  |  Adatvédelmi nyilatkozat©2022 Copyright by
Moksaphoto