Exclusive Real Estate
Minőség és Kényelem
Belgium Deutsch English Español Finnish Français Magyarul Netherland Norsk Polski Sweden Русский Қазақша العربية 中國

Biciklis oázis Hévízen is

 

Folyamatosan gyarapítja a kerékpárosok számára nyújtotta lehetőségeit Hévíz. Az elmúlt évben adhatta át az önkormányzat a várost Alsópáhokkal összekötő kerékpárutat, valamint a Tourinform-irodánál kerékpár kölcsönzőt és szervizt nyitottak, s a város területén kerékpáros pihenő is létesült. A lehetőségek ez évben ismét gazdagodhatnak: egy Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében kerékpáros dokkolókat hoznak létre városunkban. Az erről szóló partnerségi megállapodást ma írta alá Koprivinicában Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester. A horvát-magyar közös projekt a "Bycicle Oasis", azaz Kerékpáros Oázis nevet viseli.

 

Az európai városokban már jól ismert és közkedvelt közbringa-rendszert célja egy olyan turista szolgáltatás létrehozása, mely lehetővé teszi a folytonos áramlást, alkalmazkodik a turisták számához, kihasználja a modern technológia adta lehetőségeket, ésszerűsíti a kerékpárok kihasználtságát. A projekt partnerei arra törekednek, hogy ösztönözzék a kerékpárok használatát a turisták körében és népszerűsítsék a turista látványosságokat.

 

- Önkormányzatunk mind az egészséges életmód, mind a környezetbarát megoldások elkötelezett híve, így keressük az ezen igényeknek megfelelő fejlesztési lehetőségeket. A kiépülő bicikli dokkolókkal is e célok megvalósulását segítjük, s mind közelebb kerülünk a kerékpáros barát település „rang” eléréséhez is – fogalmazott Papp Gábor polgármester.

 

 

A részletekről szólva Kepli József János alpolgármester elmondta: a dokkolókban több, igényes kivitelezésű kerékpár kap majd helyt, olyan rendszerben kialakítva, hogy aki elviszi a kerékpárt, az használja 24 órán belül, majd a dokkolók valamelyikébe visszaviszi azt. A hivatal környékén, a nagy parkolóban, illetve egy a tófürdő hátsó bejáratánál, valamint Egregyen hoznak létre dokkolókat, utóbbi városrész bevonásával lehetővé válna, hogy az egregyi látványosságokhoz is kerékpározzanak a turisták.

 

A projekt költségvetése 83 millió forint, melynek 95 százaléka pályázati támogatás.

Felhasználási Feltételek  |  Adatvédelmi nyilatkozat©2022 Copyright by
Moksaphoto