Exclusive Real Estate
Minőség és Kényelem
Belgium Deutsch English Español Finnish Français Magyarul Netherland Norsk Polski Sweden Русский Қазақша العربية 中國

Lakáspiac élénkülése

 

A hirado.hu online portál az ingatlan.com által elvégzett felmérése szerint a lakáspiac felélénkülésével párhuzamosan a nyaralók, hétvégi házak iránti kereslet is egyre élénkebb. A nyaralók iránti érdeklődés az elmúlt években egyre intenzívebb lett, a válság után egyre több háztartás engedheti meg magának, hogy saját nyaralót vásároljon.

 

A piacon kivételes részterületet képviselnek a balatoni ingatlanok, vannak olyanok, amelyeknek a meghirdetett ára a hasonló paraméterekkel rendelkező budapesti ingatlanok árszintjét is eléri. „A jövőben pedig jelentős hatással lehetnek az uniós forrásokon alapuló egy-egy nyaralóövezet közelében lévő turisztikai és egyéb fejlesztések, amelyek felértékelődést hozhatnak” – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

A balatoni térség kivételes a nyaralópiacon belül, több településen a budapesti árakon hirdetnek lakásokat, Balatonfüreden például az 575 ezer forint a lakások négyzetméterenként ára. Somogy megyében a nyaralókért négyzetméterenként 272 ezer forintot, Veszprémben 258 ezer forintot kérnek, ami 5- 6 %-os drágulást jelent.

A nyaralók piacára közvetve hatással van a belföldi turizmus élénkülése is. Az ingatlan.com szerint pedig a turizmus fejlődése a nyaralót vásárlók és tulajdonosok számára is fontos, mivel a kihasználatlan időszakokban ezek az ingatlanok igény szerint akár rövidebb távra is bérbe adhatók.

Felhasználási Feltételek  |  Adatvédelmi nyilatkozat©2024 Copyright by
Moksaphoto