Exclusive Real Estate
Minőség és Kényelem
Belgium Deutsch English Español Finnish Français Magyarul Netherland Norsk Polski Sweden Русский Қазақша العربية 中國

M76-os gyorsfolgalmi út – Zalaegerszeg és az M7-es autópálya összekötése


Az épülő 40 kilométeres, 2x2 sávos gyorsforgalmi út Zalaegerszeget és az M7-es autópályát köti össze.
A 76-os számú főút elkészült 1,5 kilométeres szakasza az Alsónemesapáti járműosztályozós csomópont után indul, majd a Pethőhenye külterület, valamint a Zalaegerszeg zártkerti ingatlanjait érintve csatlakozik az M76-os főút már korábban is négysávos szakaszához. A beruházást a Colas Út Zrt. végezte közel 4 milliárd forintból.
Az út kialakítása a korábbi 2x1 sávról 2x2 sávos főúttá bővült, középen fizikai elválasztással. A forgalom számára a sebességhatár 90 km/h lesz a szakaszon.
A mintegy 170 milliárd forintos beruházással épülő 40 kilométeres, 2x2 sávos M76-os gyorsforgalmi út Zalaegerszeget és az M7-es autópályát köti össze. A leendő út a zalaegerszegi járműipari tesztpályához csatlakozva épül.
A gyorsforgalmi út munkálatai jelenleg két pályarészen is zajlanak:
   - keleten, a Balaton közelében az M7-es autópályától Fenékpusztáig tartó 8,6 kilométert a Strabag építi meg,
   - nyugaton a Colas Út Zrt. munkájának köszönhetően a régi 76-os főút Zalaegerszeg és Alsónemesapáti közötti szakaszát alakították négysávossá.

2022-ben várható a Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti 3 kilométeres új nyomvonal átadása, ezen a rövid szakaszon azonban összesen 11 hidat kell megépíteni. A Zalaegerszeg és Fenékpuszta közötti 44 kilométeres pályaszakasznak már zajlik az engedélyeztetési eljárása.
 


Az M76-os autóút nyomvonala: amennyiben a teljes nyomvonal kiépül, Zalaegerszeg számára elérhetővé teszi a Graz - Szentgotthárd - Körmend - Zalaegerszeg - Keszthely - M7 útvonalat, és a nyugat-magyarországi körgyűrűnek is része lesz: (Budapest -) Győr M1/M85 - Csorna M85/M86 - Szombathely M86 - Körmend M86/M76 - Zalaegerszeg M76 - Keszthely M76 - Hollád M7 (- Budapest).


Forrás: www.magyarepitok.hu  és www.wikipedia.hu (2020.11.16.)
Felhasználási Feltételek  |  Adatvédelmi nyilatkozat©2024 Copyright by
Moksaphoto