Exclusive Real Estate
Minőség és Kényelem
Belgium Deutsch English Español Finnish Français Magyarul Netherland Norsk Polski Sweden Русский Қазақша العربية 中國

HÉVÍZ-BALATON Airport


A több mint 6 milliárd forint állami támogatás és a tervezett 5 milliárdos norvég beruházás révén a Hévíz-Balaton Airport hatalmas fejlesztések előtt áll.
2012 óta működtette Hévíz önkormányzata a Sármelléken és Zalaváron fekvő repteret. Ahhoz, hogy a leszállóhely rentábilisan működhessen, legalább éves szinten 150-200 ezer utasra lenne szükség, amelyet a menetrend szerinti járatok és az áruszállítás bővítése hozhat el. Ennek azonban feltétele számos technikai és infrastrukturális fejlesztés.A Hévíz-Balaton Airport 6,6 milliárd forint állami támogatásáról döntött a kormány 2017-ben, mégpedig technikai, technológiai és infrastrukturális fejlesztésekre.

A repülőtér, illetve az önkormányzat elkészítette a megvalósíthatósági tanulmányt (beruházások, többek között a kifutópálya meghosszabbítása, a terminálépület bővítése, felvezető fények kialakítása, raktárak építése, közmű tervezése és annak kialakítása, közvetlenül a terminálhoz vezető új út építése, az egykori szovjet laktanyaépületek rendbetétele).


Tervek szerint új desztinációk bekapcsolásával menetrend szerinti járatok indulnának Londonba, Frankfurtba, Izraelbe, Oroszországba és a skandináv térségbe.
A Hévíz-Balaton Airport-ban rejlő lehetőségeket bizonyítja az is, hogy a világ egyik legmodernebb pilótaképző központja a hévízi repülőteret választotta fejlesztésének helyszínévé.

Forrás: www.csodalatosbalaton.hu (2020.11.24.)
Felhasználási Feltételek  |  Adatvédelmi nyilatkozat©2024 Copyright by
Moksaphoto