Exclusive Real Estate
Minőség és Kényelem
Belgium Deutsch English Español Finnish Français Magyarul Netherland Norsk Polski Sweden Русский Қазақша العربية 中國

Megújul a Hévízi-tó környezete


Hévíz Város Önkormányzatának nyilatkozata alapján pályázati keretösszegből a Tófürdő főbejárata előtti park, valamint a Schulhof sétány felújítása kezdődik. A cél egy olyan kulturális útvonal létrehozása, amely a Festetics család örökségét mutatja be, egyben egy egész évben attraktív, komplex turisztikai termék létrehozva.

A munkaterület átadása már megtörtént, a projekt kivitelezésének várható befejezési ideje a 2022. év áprilisa. Természetvédelmi terület révén kiemelt jelentőséggel bír az állat-és növényvilág megóvása: a különleges platánfák megőrzése biztosított, mindössze 63 nem őshonos cserje vagy fa helyére 13 ezer új növény fog kerülni, az egynyári virágok palettája pedig tovább bővül.

Új attrakciók fognak hozzájárulni a vendégek kényelmének növeléséhez: terv részét képezi egy zenepavilon és egy szakrális bemutatóhely kialakítása, a szökőkút felújítása, pergolák építése, valamint az öntözőrendszer és a csapadékvíz elvezetési rendszerének modernizálása. Új kandeláberek kerülnek a parkba, illetve a gyepesítés mellett új díszburkolat beszerzése is meg fog valósulni.

Fotó: Hévíz Önkormányzata
Fotó: Hévíz Önkormányzata


Forrás: www.index.hu (2021.04.05.)
www.turizmus.com (2021.04.06.)

 
Felhasználási Feltételek  |  Adatvédelmi nyilatkozat©2024 Copyright by
Moksaphoto