Exclusive Real Estate
Minőség és Kényelem
Belgium Deutsch English Español Finnish Français Magyarul Netherland Norsk Polski Sweden Русский Қазақша العربية 中國

Kivándorlás Magyarországra?


 
Egyre több riportot, információt lehet olvasni a kivándorlás témakörén belül. Jelen cikk a „Magyarországra történő kivándorlás” jelenségéről szól.
Csaknem 10 millió ember él Magyarországon, ebből 1,7 millió csak a fővárosban, Budapesten. A lakosság 92%-a magyar, 39%-a katolikus. A magyarok nagyon büszkék történelmükre, kultúrájukra és keresztény hagyományaikra is. Magyarország 1999 óta tagja a NATO-nak, 2004 óta az Európai Uniónak.

Amennyiben a magyar politikát kellene jellemezni, sokan - külföldön is - kiegyensúlyozott szociálpolitikáról, az ellenőrizetlen tömeges migráció elutasításáról, a családtámogatásról és a gyermekvédelemről, valamint ésszerű gazdaság- és környezetpolitikáról beszélnek. A magyar gazdaság növekedési üteme emelkedik, de azt is meg kell említeni, hogy az infláció magasabb, mint például Németországban.

Magyarországon a villamosenergia-termelés 47,5%-a atomenergiából, mintegy 27%-a földgázból származik. A villamos energia és az egyéb megélhetési költségek Magyarországon alacsonyabbak, mint Németországban.

Kijelenthető, hogy Magyarország nem mindenki számára vonzó. Ha valaki munkavállalóként keres állást, nem csak a bonyolult magyar nyelvet kell megtanulnia, hanem a lényegesen alacsonyabb jövedelemmel is számolnia kell. Magyarország különösen vonzó a szabadúszók, vállalkozók és nyugdíjasok számára.

Magyarországon semmiről sem kell lemondani a hétköznapi élet kapcsán. A szupermarketekben regionális és nemzetközi termékek széles választéka található, és számos jó étterem is fellelhető. Az internetkapcsolat is általában jó. Németországhoz hasonlóan nehezen lehet mesterembert találni. Ha azonban már sikerült, akkor a munka minősége legalább olyan jó, mint Németországban, viszont lényegesen alacsonyabb árak mellett. Könnyedén lehet találni például olyan ingatlanügynököket, ügyvédeket, orvosokat, akik kiválóan beszélnek németül, és nehézségek nélkül lehet kommunikálni mesteremberekkel és egyéb szolgáltatókkal akár angolul.

A tapasztalatok szerint érdemes saját ingatlant vásárolni Magyarországon. Először is, itt az ingatlantulajdon aránya nagyon magas, 82%-os: ez a legmagasabb Európában. Ingatlanvásárlást követően igényelhető lakcímkártya is, amely 5 év elteltével állandó tartózkodási engedélyre jogosít. Ez rendkívül előnyös lehet.
Magyarországon minden árkategóriában lehet ingatlant vásárolni, a balatoni régió a legnépszerűbb a németek és az osztrákok körében. Általában 100-200 000 EUR összegért lehet családi házat venni, de ezek gyakran kicsik, régiek, és néha nincs csatorna- vagy gázhálózati csatlakozásuk. Drágábbak a modern házak vagy lakások Hévízen, illetve Keszthelyen mint turisztikailag frekventált területeken.

Érdemes a környékre utazni, hogy saját tapasztalatot szerezzen a Balaton régióról!
 


Forrás:
https://www.alexander-wallasch.de/gastbeitraege/ausreisen-nach-ungarn-zu-besuch-bei-deutschen-auswanderern-2

 
Felhasználási Feltételek  |  Adatvédelmi nyilatkozat©2024 Copyright by
Moksaphoto